Monday, January 17, 2011

Kegilaan ku vs Pro exam

~Assalamualaikum~

fuhh, da lame giler xupdate blog ni kot, kire 2 bln jgk ak rse...taw2 la, ak ni bkn nye rajin sgt dlm bab2 penulisan ni...lgpon tujuan asal ak buat blog ni sbb saje je nk hias2 blog ni spy nmpk lg menarik...tp buat mase ni xdee la menarik sgt ak tgk...xpe2 try explore lagi nnti...hoho...oh ye, ak rse blom terlambat lg nk wish HAPPY NEW YEAR...haha



sbnrnye byk jgk event yg menarik sepanjang 2 bln lps ni, tp ak je yg mls nk post dlm blog ni, lbih2 lg wktu tu sgt2 la sibuk...mklum la, kate student medik...tp, ak ni bkn nye cbuk dgn stdy, sebaliknye cbuk dgn game...haha...

kalo nk taw, ak ni da lme terkene syndrome game...sejak mse skolah lg, tp syndrome ni mule kurg lps ak msuk mtrk...tp entah mcm mne la syndrome ni dtg balik...dan ape yg xleh diterima akal ialah syndrome ni dtg wktu ak tgh study week sem lps (sem 3)...wktu exam tu mmg tawakal gler r...tp tawakal ak xde la tnpe usaha...ak ttp abeskan ulangkaji tuk sume modul tu...Alhamdulillah lulus la jgk tuk sem tu...

berbalik kpd citer asal, dlm mse sem lps da mcm2 game yg ak berjaye download antaranye Red Alert n siri2nye, Rise of Nation n favourite game ak NEED FOR SPEED (NFS)...n dlm mse tu jgk la ak cbe habis kan mne2 game yg ade dlm laptop ak ni lbih2 lg game need for speed... setakat ni bleh kate sume series utk game NFS ni ak ade la, n the latest one is NEED FOR SPEED HOT PERSUIT E3 (NFSHP E3)... game yg terbaru ni bg ak sgt2 la menarik n gempak...knpe ak ckp mcm tu???...sbb nye grafik die mmg lawa giler2 r...seriusly main mcm kete btol, kalo accident nmpk jelas kesan calar, kesan kemek n kesan cermin retak...tmbhn plak permandangan nye spt langit, awn, bukit bukau, gunung ganang n air terjun sumenye nmpk mcm real...dan ape yg buat ak lg excited ialah game ni langsung xhang mse main...mmg clear n smooth la mase maen tu...langsung xde gangguan mase maen...ni la buat ak lg syok utk maen game ni...haha

kalo dibandingkn dgn NEED FOR SPEED UNDERCOVER (NFSUC) yg ak download sblm tu mmg jauh la perbezaannye bagai siling dgn lantai...huhu...bygkan la, game tu grafiknye xde la lawa sgt, pstu kalu maen asyik tersekat2 je pdhal sizenye just 6 GB lbih je berbanding NFSHP E3 yg sizenye 7.7 GB...w/bagaimanapon, ak ttp berjaya habiskan NFSUC tu...hehe

ok la, smbung citer NFSHP E3 td, disebabkan specifikasi nye yg menarik tu buat ak langsung xleh berpisah dgn game ni...byg la, siang mlm asyik duk ngadap game je smpai ke pagi...pastu kls pg mula la sllu smpai lewat...hohoho...lagi satu, antara sume game2 need for speed yg ak da main, ni la yg paling susah bg ak...bygkan la, kalu dlu sllu bleh dpt tmpat 1st, tp utk game ni, ak bleh dianggap bernasib baik kalu bleh 3rd place...sgt2 mencabar n menguji kesabaran...w/pon taw ssh nk mng tp still degil jgk nk maen smpai last2 ak plak yg jd tension sbb sllu je kalah, huh!!!...last2 hilang mood nk main sbb ssh sgt..kih3...

video

dlm xsedar ak rupe2nye tinggal bbrpe mggu je lg nk pro exam...byk lg yg xcover ni termasuk sem 1,2 n 3...da la sem 4 ni modulnye bleh tahan susahnye...terase la plak byk mase telah disia2kan...so ak amek keputusan utk kurg kn bermaen game bt mse ni spy dpt fokus kpd stdy, tp kalo bleh b'henti trus lg baik...=p

InsyaAllah semoga dipermudahkan segala urusan wktu pro exam nnti...gudluck sume kpd rakan2 seperjuangan...ALL DA BEST...

~Wassalam~

No comments:

Post a Comment

Picture magnified

Haddad Alwi Doa'ku